Special Ads

Followers

Thursday, April 29, 2010

Review C Bright Simply 5 Cream SimplySiti

Reactions: 

Rahsiaku kini milikmu... Itulah slogan yang dipilih oleh Sato' Siti Nurhaliza bagi barisan produk kecantikan beliau.. SimplySiti hadir dengan produk kecantikan serta alat solek yang benar-benar menangkap pandangan penggemar kosmetik di negara..

So hari ni MeKap-MeKap nak review mengenai salah satu produk kecantikan keluaran SimplySiti ini.. C Bright Simply 5 Cream.. Produk yang begitu laris penjualannya di kala ini.. Krim yang datang packaging yang begitu unik serta ekslusif ini harus ada miliki.. Kerana apa, kerana krim wajah ini benar-benar menepati kulit Asia lebih-lebih di negara kita.. Kondisi yang tidak berminyak apabila disapu amat sesuai dengan tempat kita yg 24/7 panas sahaja..

Krim yang bertindak dalam 5 cara ini melindungi, melicin, mencerah, memejal dan menutup cela pada kulit wajah kita.. Ucapkan selamat tinggal pada ketidaksempurnaan kulit wajah! Diformulasi dari teknologi kecantikan negara Korea, krim ini dapat membantu bagi mereka yang mengalami warna kulit yang tidak sekata contohnye MeKaP-MeKaP sendiri..!

Seriously bile sapu krim ni mula-mula sapu dalam kuantiti sedikit sebab bimbang muker bertopeng (kerana ia diformulasikan sebagai asas solekan juga.. so ader warna sedikit..) kemudiannya biler tengok kulit mmg kena dgn kulit, so sapu selapis lagi, sebab pada kotak dinyatakan bahawa sapu beberapa lapisan akan membantu menutup cela serta parut-parut kecil.. Ya, nyata berkesan.. So dah tak takut nak pakai krim ni kerana memang warna kulit wajah kelihatan natural..

Yang paling best sekali krim ni jadikan kulit wajah lembut serta licin.. Dan.. Tentunya berseri.. Dan pada pengamatan MeKaP-MekaP, krim ini dihasilkan persis krim BB yang ada dipasaran, tetapi SimplySiti lebih lembut sifatnya..

Ya, MeKaP-MeKaP suggest to get this product and you must try it! You won't regret..! Boleh didapati di gedung Watsons dengan harga RM49.90.. Oh yess.. harganya agak tinggi tetapi apa nak heran kalau berkesan bukan..?

Nak jadi persis Dato' Siti tak? So dapatkan hari ini juga...

Info:

*Kesesuaian pada wajah;
Wanita : 80%
Lelaki : 80%

*Tahap Minyak : Minima

*Kepuasan : 85%

*Pada pengalaman MeKaP-MeKaP menggunakannya..

Laman Web : www.simplysiti.com.my

14 comments:

Izzati said...

i pun dah try...memang best...makeup pun tahan lama...makes ur skin looks smooth je...n cerah semestinye..
suka ..<3

Are'Ja_(",) said...

hye.. btol tu.. i pun gunakan C Bright simply 5 Cream simplySiti niie.. sesuai ngan kulit i.. tak perlu make up sgt.ckup sekadar tunjukkan wajah natural dgn C Bright cream ni.. hasilnya cantik dan tiptop!

Anonymous said...

because of this product can be as a foundation do we need to use cleansing oil to remove it

Anonymous said...

yup.... mmg dh pakai produk ni... last time.. kulit nmpk agak kusam.. now ni... ada yg tegur.. nmpk berseri.. hehehe...
beli dlm end march.. tp masih ada smpai hari ini..mmg puas hati :-D

Mekap-Mekap said...

NO Need trying hard to remove the this product after use.. Just use ur regular cleansing foam..

Bintun Sazali said...

produk ni dlm bentuk liquid ke kak? so, akak apply pd muka guna jari or span?/brush? teruja plak..huhu

Bintun Sazali said...

hah..lupa lak. lau dah guna produk ni, perlu concealer tak ek?..huhu

[tp kalau produk ni dah boleh tutup semua,terutama lingkaran bwh mata tu, lagi bagus. jimat kos..hehe]

Anonymous said...

produk simplysiti c bright nie, umur bape taun yek bleh pkai... ?

Reen Tart Nenas said...

x sabar nak try. thx for the review!

wfiza said...

saya pun pengguna cream ni..memang berkesan..mahal ckit takpe..asalkan berbaloi.

are'dilla adz said...

Mmg best pkai c bright simply siti. Smooth je. Thn lma kt muka smpi rs syg nk cuci muka....

KAK AS said...

mesti best kan.saya ada produk garngier.tapi saya nak.cari yang halal,produk apa ye?

Anonymous said...

yes, mmg betol..
texture yg lmbut dan x berminyak..kaler pun sesuai dgn kulit wanita msia...sapu byk layer pun ok n mampu ttp cela..tp kalau kulit xde lgi lah ok kan..:)the most important is at affordable price!

Lucky Emerald said...

dah try...ok mmg ok tapi after 2-3 hours nampak oily

sedey

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails